Marbodal kök från Tidaholm hos Borgunda
Telefon: (+46) 502-65 35 00 - Email: [email protected]

Nyheter

Senaste nyheterna från Marbodal

Marbodal fyller 90 år

I år firar Marbodal 90-årsjubileum.I generation efter generation har företaget producerat kvalitetskök i olika former och färger och med smarta detaljer och tillbehör som gör varje hem unikt och personligt.

Marbodal grundades 1924 av byggmästaren Carl Andersson från Persbo gård i Fröjered utanför Tidaholm.
Sedan dess har den lilla snickerifabriken växt till en av de största och mest välkända kökstillverkarna.
Trots tuff konkurrens på marknaden har Marbodal skördat stora framgångar de senaste åren.

– Huvudförklaringen är att våra kök ligger rätt i tiden. Det klassiska formspråket i kombination med det stora utbudet av olika stilar och material, utrustning och tillbehör har visat sig tilltala många som står i begrepp att köpa kök, säger Peter Bergwall, försäljningschef på Marbodal.

ALLT TILLVERKAS I TIDAHOLM

All tillverkning är fortfarande koncentrerad till Tidaholm, där Marbodal har landets största och modernaste köksfabrik – en fabrik som även uppfyller stränga krav på miljöanpassning. De fl esta kök som levereras är Svanenmärkta.
Alla kök levereras med färdigmonterade stommar samt med luckor och lådor på plats för att göra det enkelt för kunderna.
– Det som kunderna också uppskattar är våra fria hemleveranser och våra generösa trygghetsgarantier. På de mest utsatta delarna som till exempel gångjärn, luckor och skåp kan vi ge 25 års funktionsgaranti, förklarar Peter Bergwall.
Marbodals kök säljs i dag via ett 100-tal återförsäljare i hela landet, däribland Borgunda Bygghandel. Alla försäljare har ett gediget kunnande inom kök och får både grundutbildning och vidareutbildning genom den så kallade Marbodal-Akademin.
– Att utforma ett kök kräver massor med både små och stora beslut. Köksexperterna ute hos återförsäljarna har den kunskap och erfarenhet som krävs för att hitt a rätt och åstadkomma ett bra slutresultat, understryker Peter Bergwall.

BYTER KÖK VART 17:E ÅR

Att Marbodalkunderna överlag är nöjda och belåtna framgår av fl era marknadsundersökningar.
– Genomsnitt skunden byter kök vart 17:e år. Glädjande nog har det visat sig att många kunder som har ett kök från oss kommer tillbaka och väljer Marbodal även nästa gång som det är dags att köpa kök, konstaterar Peter Bergwall.

Om författaren