Marbodal Center vackert beläget i Centrala Tidaholm
Telefon: (+46) 502-65 35 00 - Email: [email protected]

Nyheter

Senaste nyheterna från Marbodal

Matglädje – Carpaccio och Lammstek

I restaurangen med det roliga namnet lagar Karl-Johan Beckman mat med glädje och kärlek i själ och hjärta. Här delar han med sig av recept på en god vårmiddag.

Carpaccio på entrecôte med egen majonnäs, präst ost och grillad sparris
Foto: Mikael Ljungström/Scandphoto. Studio 0500 48 44 40, Mobil 0705 48 40 00

4 PORTIONER
200 g entrecôte 200
1 äggula
0,5 msk fransk senap
0,5 msk honung
4 vita sparrisar
4 gröna sparrisar
200 g lagrad prästost
matolja
vinäger
blandade färska örter
flingsalt, svartpeppar

Skiva entrecôten (gärna fryst) så tunt som möjligt.
Grilla eller stek sparrisen tills den är lagom, lite krispig men ändå mjuk, det tar cirka 3 minuter.

Hyvla osten så tunt som möjligt.

Mixa senap, honung, äggula och en skvätt vinäger.
Blanda i matolja tills du får en majonnäs med bra konsistens. Enklast är att använda mixerstav.

Fördela avslutningsvis samtliga ingredienser på tallrik eller fat, arrangera med valfria örter, flingsalt och svartpeppar.

 

Lammst ek med grillade primörer, mynta, fetaost och potatispuré
Lammstek

4 PORTIONER
lammstek, minst 1 kg
4 plommontomater
4 knippe morötter
2 paprikor
0,5 kg mjölig potatis
100 g smör
1 dl grädde
250 g fetaost
1 knippe mynta
olivolja
flingsalt, svartpeppar

Bryn lammsteken i panna på alla sidor.

Sätt ugnen på 70 grader och ställ in steken i cirka 2 timmar. Kontrollera att den är lagom rosa inuti.
Glöm inte att låta köttet vila i rumstemperatur innan servering, gärna 10 minuter.

Grilla plommontomater, morot och paprika. Blanda fetaost med olivolja och finhackad mynta.

Koka potatisen tills den är färdig och låt den ånga av ordentligt. Gör pyré med potatispress eller potatisstomp, mixa med varmt smör och grädde.
Smaka av med salt och peppar.

Skiva upp kötter efter att det fått vila i rumstemperatur. Arrangera med mynta och fetaostblandningen. Salta och peppra vid behov.
Potatispurén serveras vid sidan om och kan användas som dipp.

Om författaren