Marbodal kök från Tidaholm hos Borgunda
Telefon: (+46) 502-65 35 00 - Email: [email protected]

Nyheter

Senaste nyheterna från Marbodal

Snygga nyheter hos Marbodal Center

Köksnyheter på Marbodal Center

Den som står i begrepp att förnya sitt kök har numera massor av både smarta och snygga lösningar att välja på. På Marbodal Center i Tidaholm har du chans att titta närmare på Marbodals hela kökssortiment, bland annat några helt nya kök i svartsbets, kritvitt och ljusgrått.

För den som funderar på att byta hela eller delar av sitt kök kan det vara lätt att gå vilse. Många olika beslut ska fattas och en bra startpunkt kan då vara Marbodal Center, en av Sveriges absolut största köksutställningar som drivs av Marbodal i samarbete med Borgunda Bygghandel.

-Intresset för kök är stort. Köket har blivit en naturlig samlingspunkt och därför har vi blivit allt mer måna om att skapa en trevlig köksmiljö där hemma, säger Anneli Andersson, som är anställd av Borgunda Bygghandel som köksarkitekt på Marbodal Center.

Marbodal Center ligger på den idylliska Vulcanön i Tidaholm, granne med VinContoret och Tidaholms Museum. Utställningen omfattar totalt 1 400 kvadratmeter i två plan och består av ett 20-tal kompletta köksmiljöer med olika stil och utrustning – allt för att ge tips och inspiration samt vägledning i valet av nytt kök.

Utställningen förändras kontinuerligt och i vår har bland annat tre nya kök kommit på plats på ovanvåningen – Ekerö svartbets, Lindö ek kritvit samt Form ljusgrå.

Ekerö svartbets är ett hypermodernt kök i den högaktuella stilen ”industrial chic”. Luckorna är av massiv ek som svartbetsats för att framhäva den strama, rustika industrikänslan.

Lindö ek kritvit ingår i den tidlösa serien Lindö och har en vitlaserad lucka med väl synlig trästruktur. Det gör att varje lucka och lådfront är unik och bildar en stil som aldrig går ur tiden.

Form ljusgrå ger ett varmt och ombonat intryck med detaljer som inramade luckor och krysspröjs som förstärker den lantliga och klassiska karaktären.

Men Marbodal Center ger inte bara smakprov på olika luckor, stommar, bänkskivor och handtag – köken är också fullt utrustade med senaste teknik som spishällar, ugnar, fläktar och andra vitvaror.

-Många föredrar lantliga och klassiska kök, men utrustade med senaste teknik. Bland nyheterna finns till exempel induktionshällar som automatiskt anpassar sig till storleken på kokkärlen och som därmed ger ännu större flexibilitet i matlagningen, säger Anneli Andersson.

Faktaruta/

Vill du ha råd och hjälp att förverkliga dina köksplaner? De båda köksarkitekterna Johanna Bårring och Anneli Andersson på Marbodal Center står kostnadsfritt till tjänst med att visa sortiment, ge tips och råd, ta fram ritningar och hjälpa dig genom hela processen – från start till mål. Boka gärna en tid med någon av dem på telefonnummer 0502 – 65 35 00. Marbodal Center har öppet måndag – fredag 10.00 – 18.00 samt lördagar 10.00 – 14.00

Om författaren